četvrtak, 26. kolovoza 2010.

ETK - zadnja dva tjedna programa


Ovaj sam ponedjeljak napravio ravno 140 military presseva sa 28 kg. To jest, 70 na svaku stranu. Bilo je to 4 x 1+2+3+4+5 i 1 x 1+2+3+4.
Program je postao izuzetno iscrpljujući kako se broj ponavljanja povećavao. Ovaj i idući tjedan neću ni raditi ništa drugo osim pressa, jer ne vjerujem da bi imalo pozitivan efekt. Bolje da snagu sačuvam i napravim program do kraja kako treba, a kasnije ću naglasak staviti na snatch i vjerovatno pistol (čučanj na jednoj nozi)...

Napreduju i moji vježbači. Njih nekoliko je postiglo tu formu da mogu napraviti čučanj na jednoj nozi, a većina ih se može barem spustiti na dvije noge i ustati na jednoj. Pri izvođenju takvog čučnja je ustvari najteži dio spuštanje, a ne podizanje kako se mnogima čini. Također, nije lako takvo što ni postići, jer mnogima nedostaje fleksibilnosti za izvođenje dubokog čučnja i sa dvije noge, a kod pistola je dodatno opterećenje i stabilnost koju trebamo održavati prilikom izvođenja. Tek kad sve to postignemo možemo razmišljati imamo li dovoljno snage da podignemo svoju težinu na samo jednoj nozi.

Nema komentara:

Objavi komentar